Site icon Oslo Chorale Selskap

Konserter

G.F. Händels Messias

Messias (HWV 56) av Georg Friedrich Händel (libretto av Charles Jennens), er et høyt skattet oratorium for orkester, kor og solister som på storslagent vis tonesetter profetien om Messias’ komme, Jesu lidelseshistorie, og menneskehetens tro og svik.

Händel var både populær i sin samtid og høyt verdsatt av ettertiden, blant annet av Mozart som selv reviderte Messias. På Händels egen tid ble verket fremført av et kor bestående av 20 sangere og et lite orkester med kun strykere og continuo, med trompeter og pauker brukt i enkelte satser. På grunn av plassmangel ved urfremføringen i Dublin i 1742 ble kvinnene bedt om å ikke bære stiv kjole, og mennene om å legge igjen sverdet hjemme. Vi ønsker å se en like tettpakket kirke nå i adventstiden, som ved Händels urfremføring av Messias. 

Oslo Chorale Selskap er et frittstående kammerkor som formidler klassisk musikk på et kunstnerisk høyt nivå. Med oss har vi et av av landets mest høyaktede og dyktige barokkensembler, nemlig Barokkanerne. Barokkanerne har vært en av grunnpilarene i oppbyggingen av et norsk tidligmusikkmiljø siden sin opprettelse for nesten 40 år siden, og består av noen av de beste tidligmusikerne både i Norge og utland.  

Solister er Beate Mordal (sopran), Frida Lund-Larsen (alt), Mathias Gillebo (tenor) og Jens-Erik Aasbø (bass) 

Under kunstnerisk ledelse av dirigent Marius Skjølaas vil vi musisere julen inn med en versjon av Messias som er både autentisk, meningsfull og vakker.

Billetter kan også kjøpes i døren med Vipps eller kontant.

Dørene åpner 18:15

Vel møtt til en vakker og meningsfylt konsert!

Abendlieder: Musikk av Johannes Brahms for kor og klaver

Oslo Chorale Selskap, under ledelse av Marius Skjølaas, inviterer til “Abendlieder: Musikk av Johannes Brahms for kor og klaver”!

Johannes Brahms (1833-97) regnes som en av de mest betydningsfulle komponistene fra andre halvdel av 1800-tallet, og han omtales gjerne som en av “de tre B-er” sammen med komponistene Johann Sebastian Bach og Ludwig van Beethoven. Til denne konserten vil vi presentere noen sakrale og sekulære høydepunkt fra Brahms’ omfattende samling av komposisjoner for kor, deriblant Fünf GesängeZigeunerlieder og Geistliches Lied.

Med oss har vi Joachim Knoph på klaver.

Vel møtt til en kveld med vakker, romantisk kormusikk!

Johannespasjonen

Johannespasjonen (BWV 245) av Johann Sebastian Bach er et storslått oratorium om Jesu lidelse, korsfestelse og død på langfredag, og er en av hans vakreste komposisjoner. Verket er skrevet for firstemmig kor, solister og orkester, med resitativer, arier, korsatser og koraler. 

Med oss har vi et av av landets mest høyaktede og dyktige barokkensembler, nemlig Barokkanerne. Barokkanerne har vært en av grunnpilarene i oppbyggingen av et norsk tidligmusikkmiljø siden sin opprettelse for nesten 40 år siden, og består av noen av de beste tidligmusikerne både i Norge og utland. 

Solister er Ingrid Margitte Narvesen (sopran), Frida Lund-Larsen (alt), Mathias Gillebo (tenor), Aleksander Løe Myrling (bass) og Brynjar Onsøien (bass).

Konsertmester er Kinga Ujszaszi og dirigent er Marius Skjølaas. 

Vel møtt til en vakker og meningsfylt konsert!

Hodie Christus natus est

Oslo Chorale Selskap, under ledelse av Marius Skjølaas, har glede av å invitere til julekonsert!

I år vil repertoaret bestå av tidligmusikk, med tyske, italienske, spanske, polske og engelske komponister fra barokken og renessansen. Vi kan friste med både kjente og tradisjonsrike sanger som Michael Praetorius’ “Es ist ein Ros entsprungen” og “In dulci jubilo”, samt mer ukjente, men vel så vakre, stykker av blant andre Tomás Luis de Victoria, William Byrd, Mikołaj Zieleński og Giovanni Pierluigi da Palestrina.

Med oss har vi Vegard Lund på lutt og Ingeborg Christophersen på orgel.

Vel møtt til en lystig, meditativ og, ikke minst, stemningsfull aften!

Mass for Four Voices

Oslo Chorale Selskap, under ledelse Marius Skjølaas, inviterer til en aften med vakker og stemningsfull tidligmusikk!

På programmet står blant annet William Byrds (ca. 1540-1623) Mass for Four Voices, et nydelig og kraftfullt verk, skrevet på en tid da det var forbudt å komponere messer i England.

I tillegg til Byrd får publikum høre både sakrale og verdslige stykker av Johann Hermann Schein (1586-1630) og Henry Purcell (ca. 1659-1695).

Hjertelig velkommen!

Nativitas nova – AVLYST PGA. KORONA-RESTRIKSJONER

Oslo Chorale Selskap inviterer til julekonsert!

I år tar Oslo Chorale Selskap opp igjen tråden fra forrige julekonsert, med det som vi sikter på skal bli en tradisjon, nemlig å presentere nyere julemusikk.

De fleste av sangtekstene er gamle, tradisjonelle tekster fra 1800-tallet og tilbake til middelalderen, mens all musikken skrevet på 1900- og 2000-tallet. Konserten avsluttes med to norske carols skrevet til koret i 2014.

Koret ledes av dirigent Marius Skjølaas. Organist Marcus André Berg medvirker.

Hjertelig velkommen!

Nu solen går ned

Oslo Chorale Selskap under ledelse av Marius Skjølaas inviterer til Nu solen går ned, en konsert med moderne religiøse folketoner, arrangert av Kåre Nordstoga.

Medvirkende solister er Kåre Nordstoga (orgel) og Sinikka Langeland (kantele).

Konserten vil finne sted i Trefoldighetskirken fredag 16. oktober kl 19:00, og vil bli holdt i henhold til FHIs smittevernsregler.

Christmastide

Oslo Chorale Selskap under ledelse av Marius Skjølaas inviterer til stemningsfull julekonsert i engelsk tradisjon, med musikk av bl.a. Herbert Howells, Kenneth Leighton og Ralph Vaughan Williams.

Konserten vil finne sted i Gamle Aker kirke fredag 20. desember kl. 19:00. 

Medvirkende: Marcus André Berg (orgel)

Johannespasjonen


Oslo Chorale Selskap under ledelse av Marius Skjølaas inviterer til Arvo Pärts Johannespasjonen!

Konserten vil finne sted i Gamle Aker kirke lørdag 6. april kl. 17:00. 

Medvirkende:

Musikere fra Oslo Filharmoniske orkester under ledelse av André Orvik, samt Marcus André Berg (organist)

Jesus: Eirik Roland Egeberg-Jensen 

Pilatus: Espen Solsbak

Evangelister: Ingeborg Dalheim, Astrid Sandvand Dahlen, Øystein Stensheim og Haakon Hille Hustad

Påskehistorien

Oslo Chorale Selskap fremfører Påskeoratoriet av J.S. Bach, under ledelse av Marius Skjølaas, i regi av ensemble Paulus Barokk.

Konserten finner sted i Paulus kirke søndag 10. mars kl. 19:00

Solister:
Guro Evensen Hjemli – sopran
Ditte Marie Bræin – sopran
Ebba Rydh – alt
Mathias Gillebo- tenor
Paul Kirby – tenor
David Hansford – bass

Juleoratoriet

Oslo Chorale Selskap under ledelse av dirigent Marius Skjølaas framfører Johann Sebastian Bachs klassiske orkesterverk Juleoratoriet. Konserten består av del I, II, III og VI, og finner sted torsdag 6. desember kl. 19.30 i Trefoldighetskirken i Oslo.

Medvirkende: 

ensemble Paulus Barokk

Ditte Marie Bræin (sopran)

Ann-Kristin Jones (alt)

Magnus Staveland (tenor)

Johannes Weisser (bass)

Nocturne – en hyllest til kvelden

Oslo Chorale Selskap inviterer til vårkonsert!

Med verker av Morten Lauridsen, Vaughan Williams og Frédéric Chopin blandet med folketoner hyller vi kvelden nå som dagene blir lange og kveldene lyse. 

Dirigent: Marius Skjølaas

Pianist: Kristian Hernes

Trefoldighetskirken, 29. mai 2018 kl. 20.00

O magnum mysterium

Oslo Chorale Selskap og Kammerkoor Koriolis fra Ghent i Belgia framfører juleoratoriet O magnum mysterium av den norske komponisten Kjell Mørk Karlsen.

Konserten vil finne sted i nyrenoverte Paulus kirke i Oslo 9. desember 2017 kl. 20.00.

Juleoratoriet O magnum mysterium ble skrevet i 2005 og urfremført i Asker kirke samme år. Verket består av tre elementer på utøversiden: Åttestemmig kor, tekstleser og orgel.

Skuespiller Geir Kvarme leser tekstene, til toner fra organist Anders Eidsten Dahl.

O Haupt voll Blut und Wunden

Oslo Chorale Selskap under ledelse av dirigent Marius Skjølaas framfører verker av Felix Mendelssohn Bartholdy.

Medvirkende solister er Magnhild Korsvik (sopran), Eva B. Landro (mezzosopran) og Eirik P. Krokfjord (baryton). Orkesteret består av musikere fra Oslo Filharmoniske Orkester, under ledelse av konsertmester André Orvik.

Lørdag 14. oktober kl. 20.00 i Trefoldighetskirken i Oslo.

Songs of Farewell

Oslo Chorale Selskap framfører «Songs of Farewell» av Charles Parry og «Messe i G-moll» av Vaughan Williams.

Solister er Camilla Wiig Revholt (sopran), Eva Borghild Landro (alt), Jon Harthug (tenor) og Eirik Pedersen Krokfjord (bass).

Dirigent er Marius Skjølaas.

I Trefoldighetskirken 1. april kl. 20.00.

Mestermotetter

Oslo Chorale Selskap fremfører motetter av Heinrich Schütz og Johann Sebastian Bach. Dirigent er Marius Skjølaas og organist er Lars Henrik Johansen.

Tidspunkt: Søndag 10. april 2016, klokken 19.00

Sted: Uranienborg kirke i Oslo

Allehelgenskonsert

Mellom 18. oktober og 1. november arrangeres Røa musikkfestuker for 11. gang. I den forbindelse urfremfører Oslo Chorale Selskap Missa defunctorum” av Røas komponist Kjell Mørk Karlsen.

Konserten holdes 1. november klokken 19.30 i Røa kirke.

Grosse Messe in C-Moll


15. november er det duket for Mozarts storslagne messe i C-moll i Trefoldighetskirken klokken 19.00. Oslo Chorale Selskap får selskap av en rekke musikere fra Oslo filharmoniske orkester og solistene Ingeborg Dalheim (sopran), Marit Sehl (sopran), Nicolas Cottellessa (tenor) og Olle Holmgren (bass).

Songs of Wisdom

Oslo Chorale Selskap synger verker av Stanford, Parry, Elgar, Howells, Weelkes, Wood, Scheidt, Orbán, Sveinsson og Sígbjörnsson. Velkommen til vakre høstkonserter i Gamle Aker kirke, Trefoldighetskirken og Nidarosdomen!

Oslo:
19. oktober kl. 19.30 i Gamle Aker kirke
20. oktober kl. 19.30 i Trefoldighetskirken
Dirigent: Marius Skjølaas
Organist: Anders Eidsten Dahl

Trondheim:
15. november kl. 22.00 i Nidarosdomen
Dirigent: Marius Skjølaas
Organist: Magne H. Draagen

Sommerkonsert

Oslo Chorale Selskap gjester Oslo Domkirke og fremfører verker av Plagge, Stanford, Scheidt, Parry, Howells, Elgar med flere.

Dato: 20. juni 2014
Tidspunkt: 19.30
Sted: Oslo Domkirke

Korfest

Sang i sentrum: Oslo Chorale Selskap arrangerer storslagen korfestival

Fire dager til ende fylles Trefoldighetskirken i Oslo med fem norske kvalitetskor. Gå ikke glipp av nydelig korsang av ypperste klasse denne langhelgen i mai.

Tid: 8-11 mai 2014, klokken 19.00 alle dager
Sted: Trefoldighetskirken, Oslo

Medvirkende kor: Oslo Chorale Selskap, Sølvguttene, PUST, Christiania Mannskor og Trefoldighet Jentekor.

Händels Messias

Oslo Chorale Selskap og Barokkanerne setter opp Georg Friedrich Händels storslagne kor- og orkesterverk Messias.

Tid: 7. og 8. desember 2013 klokken 18.00
Sted: Trefoldighetskirken i Oslo
Solistene:

Ingeborg Dalheim (Norge), sopran.

Janna Vettergren (Sverige), mezzosopran.

Erlend Tvinnereim (Norge), tenor.

Jakob Zethner (Danmark), bass.

Barokkanerne ledes av den britiske barokkfiolinisten Catherine Martin som er konsertmester i Gabrieli Consort.

Nordisk vår

Vi ønsker alle hjertelig velkommen til en skikkelig vårkonsert fredag 19. og lørdag 20. april i Trefoldighetskirken! Konserten starter kl 20.00 begge dager.

Oslo Chorale Selskap presenterer vårlige lokketoner signert komponister fra de fem nordiske landene til lyst og glede for store og små!

Gjennom sang og overraskelsesmomenter vil vi få svar på hvordan våren arter seg i  Finland, Sverige, Danmark, Island og Norge; og – ikke minst – om det er noen markante forskjeller som har forplantet seg for å sette preg på innbyggernes sinn og lynne.

Trefoldighetskirken 
Fredag 19. april kl 20.00
Lørdag 20. april kl 20.00

Nowell Nouveau

Oslo Chorale Selskap byr på engelske Lessons and Carols i moderne tonesetting. Årets julekonsert er inspirert av den berømte engelske Fesivals of Nine Lessons and Carols, hvor The Choir of Kings College, Cambridge under ledelse av Stephen Cleobury hver julaften fremfører både tradisjonelle og nyskrevne carols. Cleobury har bidratt til nyskaping innen feltet ved hvert år å bestille en nyskrevet carol til konserten, hvorav den første var Lennox Berkeleys “In Wintertime” fra 1982. Oslo Chorale Selskap byr på denne og og mange andre flotte kontemporære verk bestilt av Cleobury gjennom de siste 30 årene. 


Sted: Trefoldighetskirken i Oslo
Tid : 19.00 begge dagene

Exit mobile version